Mérlegképes Taniroda sikertörténetek – Nagy Beatrix

Új rovatot indítunk itt a Mérlegképes Taniroda oldalán: bemutatunk néhány kedves tanítványunkat, aki Mérlegképes Taniroda képzésünk segítségével indított vállalkozást vagy helyezkedett el könyvelőként. Ebben a bejegyzésben Nagy Beatrixot faggattam, aki néhány hónapos kisfia mellett végezte el képzésünket, majd a tanfolyam után átvette  családi vállalkozásuk könyvelését, pénzügyi ügyeit.

Lehoczki Mónika: Kérlek mutatkozz be röviden olvasóinknak!Mérlegképes Taniroda - Nagy Beatrix

Nagy Beatrix: Nagy Beatrix vagyok, a taniroda volt hallgatója, regisztrált mérlegképes könyvelő, egy kisfiú édesanyja és a családi vállalkozásunk főkönyvelője.

Lehoczki Mónika: Hogyan lettél könyvelő? Mióta foglalkozol ezzel? Miért éppen ezt a szakmát választottad?

Nagy Beatrix: 2003-ban kezdtem el a könyveléssel megismerkedni. HR szakirányon diplomáztam, de nem sikerült a szakmámban elhelyezkednem friss diplomásként, viszont épp kerestek egy könyvelő asszisztenst egy építőipari cégnél. Úgymond betanított munkás lettem, de cseppet se bánom, hiszen azóta, a folyamatos képzéseknek, tanfolyamoknak köszönhetően már a saját, családi vállalkozásunkat könyvelem.

Lehoczki Mónika:  Miért vágtál bele a taniroda képzésbe? Mi motivált?

Nagy Beatrix: 2011-ben lettem állapotos a kisfiammal, és sajnos veszélyeztetett terhesként nem dolgozhattam. Nem szerettem volna kiesni a könyvelésből, ezért amikor csak tehettem, bújtam az internetet és olvasgattam a szakmai oldalakat. Így találtam rátok, és a taniroda képzésére 2012-ben. Pont abban az évben gondolkoztam el azon, hogy lehet, hogy a szakmába való visszarázódásképpen keresnem kellene egy tapasztalt könyvelőt a környékünkön, hogy majd a könyvelésbe való besegítésért cserébe tapasztalatra tehessek szert. És láss csodát, pont az az Erika volt a kiszemelt áldozatom, aki a tanirodai képzéseket is tartotta. Így két legyet ütöttem egy csapásra. Egyértelmű volt, hogy titeket választalak.

Lehoczki Mónika: Mi alapján választottál, mikor képzést kerestél? Miért a Mérlegképes Taniroda mellett döntöttél?

Nagy Beatrix: Fontos volt számomra a tanmenet, hogy milyen témákat fogtok kivesézni. Úgy láttam, hogy egy teljesen átfogó, részletes oktatást fogtok nyújtani egy akár kezdő könyvelő számára is.

Lehoczki Mónika: Taniroda képzés előtt nem sokkal született a kisfiad. Hogyan tudtál időt szakítani a képzésre és a tanulásra a pár hónapos gyermek és a család mellett?Mérlegképes Tanirodán vett részt, azóta saját cégüket is Betti könyveli.

Nagy Beatrix: Nagyon jó volt, hogy hétvégére esett a képzés, így a Férjem zokszó nélkül átvállalta a kisfiunk körüli teendőket. 🙂 Ami a tanulást illeti, főleg az estékből csippentettem el néhány órát.

Lehoczki Mónika: Miben segített neked a képzés?

Nagy Beatrix: A képzés teljesen visszarázott a könyvelői szakmába, sőt! Olyan infókat is megtudtam az oktatáson, ami által jelentős adót tudunk megtakarítani a cégünkben, és amit az akkori könyvelőnk nem alkalmazott.

 Lehoczki Mónika: Sikerült elhelyezkedni/ saját vállalkozást alapítani  tanfolyam óta?

Nagy Beatrix: A tanfolyam elvégzése után nem sokkal átvettem a cégünk könyvelését az előző könyvelőtől. A családi vállalkozásunk, a www.árumánia.hu egy mobiltelefon alkatrészeket, kiegészítőket és elektronikai eszközöket értékesítő webáruház. A Férjemnek mindig vannak újabb és újabb ötletei, így fontos hogy én is felkészült legyek, mint könyvelő és pénzügyes. 🙂

Lehoczki Mónika: Mit szeretsz leginkább a munkádban?

Nagy Beatrix: Az analitikus, kontírozós munka helyett az adózást, a kutakodást, gondolkozást szeretem jobban. Jellemző rám, hogy addig nem nyugszom, amíg részletesen utána nem járok egy új információnak, adófajtának. Ezen kívül persze nagyon jó, hogy akár itthonról is el tudom látni a feladataimat, ez édesanyaként megfizethetetlen.

 Lehoczki Mónika: Mire vagy a legbüszkébb a tanfolyam óta a munkád/vállalkozásoddal kapcsolatban?

Nagy Beatrix: A legjobb az, hogy már nem kell azon görcsölnöm, hogy hova tudok visszamenni dolgozni, hiszen a saját vállalkozásunk könyvelését, pénzügyeit intézhetem. Ezenkívül pedig a cégünkben, a tanultaknak köszönhetően nem kevés adót tudunk megspórolni, legálisan.

 Lehoczki Mónika: Mit tanácsolsz azoknak, akik most szeretnének belevágni, akik még előtte állnak?

Nagy Beatrix: Azt tudom mondani, hogy ne habozzanak, csak nyerni fognak ezzel a tanfolyammal. Annyira gyakorlatorientált a képzés, hogy az elvégzése után egy kezdő könyvelő is akkora tapasztalatra tesz szert, mintha pár hónapot egy könyvelőirodában dolgozott volna. Csak ajánlani tudom.

 

Szeretnél te is ilyen sikertörténet szereplője lenni, megszerezni a gyakorlati könyvelői tudást? Kattints ide, és olvasd el, hogy miben segíthet neked a  Mérlegképes Taniroda!

 

line
footer